duminică, 20 iunie 2010

Eşti în autoturismul unui prieten. Fără ca el să încalce vreo regulă, maşina îi este oprită de un agent de circulaţie. Povesteşte ce se întâmplă mai departe.

Deschideam geamul sa-mi golesc scrumiera.
Eşti în vacanţă pe litoralul românesc. În fiecare seară, se aud zgomote ciudate în hotelul în care locuieşti şi, într-o zi, îţi dispar lucruri din cameră. Construieşte o povestire pornind de la această situaţie.

Cazati la 1 kilometru de plaja aveam de ales ca in fiecare seara, intre ce e de ales si ce-alegem defapt, fara a ne mintii singuri. Pe scurt, totul s-ar rezuma la un 'dormim pe saltele gonflabile plutind pe mare', sau dormim ca de obicei sub mese la terasa cu iz popular printre turisti.
Dupa 3 zile pline de dileme si razgandiri puerile, am ales. Ei bine, am ales ceea ce am fi ales si in restul vietii noastre, plina de praf si departata de vreun univers al Linistii- camaruta garsonierei adapostitoare in vremuri cu 'lipsa de portofel'. Ramanand la ceea ce-am ales, as continua..dar nu-s in stare.

Descrieti un conflict în autobuz între un controlor de bilete si un pasager.

'Duminica, 3 a.m, trei am, 3 ore de stat captiv.'
Duminica dimineata, ma intorceam lenes ca dupa fiecare sambata traita la maximum, pe la 3 dimineata.
Serpuind aleile proaspat curatate de harnicii gunoieri cu proprii-mi pasi, ma incurajam ca mai sunt inca 7 statii; Sapte, sau 7, nu conta; privirea-mi deveni brusc si sec, atintita peste umar; In tot timpul asta cautam sa-mi golesc vezica pe gardul Facultatii de Medicina, ca deh', in ziua de azi, ce om zdravan se mai apuca de medicina pentru a servi patriei la nevoie, la razboi, la foamete, deci e un soi de patrimoniu numai bun de dat dracului, urinand pe ea ca institutie, fie ca esti fost-ministru al sanitarelor, ori ca esti tu, in pielea mea.

'40 de minute mai tarziu, 69 scria pe mine, odata intrat cu usurinta, iesit greu stiam ca voi fi daca de fiece data imi beau banii nepasator fata de posibilele miracole ce-ar aparea eventual, la 3 si 45 dimineata, intre un pipi adecvat tipului de om reprezentativ pentru mine, si picioarele-mi urcande in troleu fara a-si pune intrebari.'


Prin ochii fixi dar cu un cap ametit ca punct de sprijin, vad 69 in fata ochilor.
Pentru cateva secunde se derula tot ceea ce se afla in creierul meu legat de 69. Oscilam intre a-i da semnificatia de 'Transport in comun', virgin fiind nu luasem in calcul vreo pozitie kamasutriana; S-a rupt tot, apoi s-a pus negru.
A laturi de mine, in punctul ce se plasa intre statiile 8 si 7, urca cu gesturi friguroase o femeie ce purta chipiu al M.A.I-ului, si vreo doua liniute din bumbac cusute-n piept; Pentru cateva momente m-am speriat, dar fara a-mi pune problema fundamentala: e 4 dimineata acum, tocmai ma pisam la gard acum.. 1o sau 20 sau.. 30 eventual de minute, iar brusc a aparut un saisi-noua alaturi de care tocmai ma urc cu o meaista.
Am sughitat pret de 20 de secunde; apoi deja ma aflam in bietul troleu proaspat decorat de-o persoana de etnie infratita cu-a noastra, o rroma; De la ultimul si primul meu sughit din dimineata aceea pana ce am realizat 'realitatea', infruntand-o pe-un teren minat cu un numar pervers in estetica lui asezata electronic in fruntea masinii cu spatiu plin de un vid palid si sufocare.
Amintindu-mi de universul masinii, tocmai am simtit un fior gatit in Deja-Vous, fior ce mi-a urcat pe sire prima oara atunci cand am privit unghiular-opus, vazand cum parca spatiul dintre scaune a devenit brusc ocupat de oameni, personaje cu trasaturi blajine. Fiecare dintre cei ce imparateau impartind de cateva secunde pline de purici, iar antenele mutate din loc de o briza potrivita cu anotimpul respectiv; e purtau bluze de treining, altii

Niciun comentariu: